ماجرای خواستگاری یزید از ام کلثوم دختر حضرت زینب چی بود؟ در این مقاله سعی داریم این ماجرا را خیلی شفاف برای شما عزیزان نقل کنیم تا سطح آگاهی شما دوستداران اهل البیت بالاتر رفته و آگاهی کافی را در این زمینه داشته باشید.

نکته جالب این اتفاق، مکالمه زیبای اباعبدالله الحسین با مروان پیرامون ازدواج دختر حضرت زینب با یزید است ما باید پاسخ به شبهات رو از سیدالشهدا یاد بگیریم؛ ١۴٠٠ سال پیش تو اون جامعه‌ای که برای زنان ارزشی قائل نبودند و بازیچه روابط سیاسی و قومی قبیله ای میشدند و اصلا ازدواج ها بر همین مبنا بود، سیدالشهدا اینطوری زیبا از زن و کرامت زن حرف می زند.

داستان خواستگاری یزید از ام کلثوم دختر حضرت زینب و جواب سیدالشهداء

امام حسین علیه السلام میفرماید:
معاویه تصمیم گرفته بود ام کلثوم دختر خواهرم زینب و عبدالله بن جعفر را برای فرزندش یزید خواستگاری کند. مقصود معاویه از این ازدواج به ظاهر آشتی میان بنی هاشم و بنی امیه و در واقع به دنبال تسلیم کردن بنی هاشم در برابر خود بود.

عبدالله بن جعفر در این باره با من مشورت کرد به وی گفتم دخترت را به ازدواج یزید در می آوری که از شمشیرهایشان خون ما میچکد؟ دخترت را به عقد فرزند برادرت قاسم بن محمد درآور عبدالله مشکلات مالی خود را مطرح کرد که با این ازدواج برطرف میشود به وی گفتم از باغی که عمویت امیرالمؤمنین علیه السلام در منطقه بغيبغه احداث کرده اطلاع داری؟ آن باغ در اختیار توست قرض خود را با آن پرداخت کن.

معاویه از مروان خواست که مقدمات این ازدواج را فراهم سازد ولی عبدالله بن جعفر در پاسخ گفت:

اختیار این دختر دست من نیست؛ دست آقای ما حسین است که دایی اوست.

مردم در مسجد رسول الله اجتماع کرده بودند که مروان آمد و نزد من (حضرت سیدالشهداء) نشست و
گفت:

معاویه به من مأموریت داده که این ازدواج را انجام دهم معاویه تأکید کرده است که مهریه این دختر را نیز هر مبلغی که پدرش راضی باشد قرار دهم و با این ازدواج صلح و سازش بین بنی امیه و بنی هاشم برقرار شود و البته با بخشی از مهریه مشکل قرض های عبدالله بن جعفر نیز حل خواهد شد.

او (مروان) در ادامه گفت: میدانم دخترانی که علاقمند و مشتاق ازدواج بایزید هستند بسیار بیش از کسانی هستند که علاقمند به وصلت با خانواده شما هستند. تعجب می کنم که یزید چگونه برای ازدواج با کسی مهریه پرداخت میکند در حالی که یزید شخصی بی نظیر است و ابرها از صورت او سیراب میشوند اباعبدالله توصیه من این است که این پیشنهاد را بپذیرید!

(پاسخ کوبنده امام حسین که مروان را درهم شکست):

در پاسخ مروان گفتم:
آن چه را گفتی شنیدیم اما میگویی مهریه این دختر هر مبلغی است که پدرش معلوم نماید به جان خودم سوگند اگر ما هم این ازدواج را می پذیرفتیم از سنت رسول خدا و میزان مهریه دختران و زنان اهل البیت آن حضرت فراتر
نمی رفتیم سنت رسول خدا این است که مبلغ مهریه دوازده اوقیه باشد که ۴۸۰ درهم است.

اما این که میگویی با این ازدواج قرض پدرش را ادا خواهیم کرد؛ چه زمانی زنان ما قرضهای ما را ادا کرده اند؟ (و ما زنانمان را وسیله ای برای ادای قرضهایمان قرار داده ایم که این بار دوم باشد؟ )

می گویی با ازدواج این دو، صلح و سازش بین بنی هاشم و بنی امیه برقرار می گرددبدان که ما برای رضای خدا با شما دشمنی میکنیم و هیچگاه برای مال دنیا با شما صلح و سازش نخواهیم کرد به جان خودم سوگند رابطه نسبی نتوانست بین ما صلح و سازش برقرار کند چه رسد به رابطه سببی.

گفتی: تعجب میکنی از یزید که چگونه برای ازدواج مهريه قرار مي دهد حقیقت این است که کسی که به مراتب برتر و والاتر از یزید و پدر و جد یزید بود، یعنی رسول خدا برای ازدواج مهریه قرار داد.

اما گفتی یزید شخصیتی بی نظیرست! همان کسانی که قبلا نظیر یزید بودند امروز نیز هستند و امیر بودن یزید چیزی بر مقام و شخصیت وی اضافه نمیکند.

گفتی ابرها از صورت یزید سیراب میشوند این صفت اختصاص به رسول خدا دارد نه یزید! گفتی افرادی که برای ازدواج با یزید اشتیاق دارند بیشتر از اشخاصی هستند که برای ازدواج با ما مشتاقند؛ آری افرادی که حسرت ازدواج با یزید را دارند جاهل و نادانند ولی اشخاصی که علاقمند ازدواج با خانواده ما هستند عاقل و دانا هستند.

سپس روی به مردم کردم و خطبه عقد دختر عبدالله بن جعفر را برای قاسم بن محمد خواندم و گفتم: همه شاهد باشید که من ام کلثوم دختر عبدالله بن جعفر را به ازدواج پسر عمویش قاسم بن محمد با مهریه ۴۸۰ درهم درآوردم و باغی را که در مدینه دارم به این دختر اهدا کردم که درآمد آن در سال مبلغ هشت هزار دینار است.

ان شاء الله این مبلغ زندگی این دو جوان را کفایت میکند پس از خواندن خطبه ازدواج، رنگ رخساره مروان از شدت ناراحتی دگرگون شد و گفت ای بنی هاشم با ما پیمان شکنی می کنید!؟ شما جز دشمنی چیزی را نمی پذیرید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *